top of page
Luie zondag

Zo word je een superhost

Checklist voor verhuurders

Top

Het is zo ver! Je hebt besloten je huis te gaan verhuren, maar wat nu? Aan de hand van deze handige checklist en tips helpen we je op weg om jouw huis helemaal klaar voor de verhuur te maken en de status van Superhost te behalen.

Voorbereiding

Zorg voor een schoon en opgeruimd huis. Laat geen onnodige spullen rondslingeren en berg zoveel mogelijk spullen op. Zorg ervoor dat alles in huis naar behoren werkt. Doen alle lampen het nog? Zijn alle glazen en kopjes nog heel? Dingen die inmiddels 'een eigen handleiding' hebben zijn voor jou als bewoner normaal geworden, maar kunnen voor de gast storend zijn. Bijvoorbeeld die deur die klemt als je hem niet een beetje optilt of dat ene lichtknopje dat niet altijd werkt. Los dat op voordat de eerste gasten komen. Zorg er voor dat je huis netjes is en laat geen onnodige spullen rondslingeren. Kies je voor ons volledig beheer pakket dan kun je er voor kiezen om de voorschoonmaak door BnB Assistant te laten verzorgen.

Persoonlijke spullen

Bewaar je persoonlijke spullen op een plek waar de gast niet bij kan. In de berging of in een kamer die op slot gaat. 
Berg ook spullen van emotionele waarde goed op zoals de tekening van je (klein)kind of het servies dat van je oma is geweest. 

De checklist

Hieronder vind je een lijst met verschillende voorzieningen die belangrijk zijn voor gasten. Heb je dit allemaal in huis dan is de kans groot dat jouw gasten het naar hun zin zullen hebben.

Basisvoorzieningen

Snelle en betrouwbare WiFi
Smart TV

Laptopvriendelijke werkplek
Pen en papier

Goede verlichting
Heet water
Werkende verwarming / airconditioning

Strijkijzer en strijkplank
Stofzuiger

Wasmachine / droger

Keuken

Koffiezetapparaat
Waterkoker

Koffie en thee
Suiker / zoetjes

Handzeep

Borden en bestek

Wijnglazen
Flesopener

Kookgerei
Potten en pannen

Peper, zout en olie

Extra hand- en theedoeken
Vuilniszakken
Sponsje en afwasmiddel

Voor gasten met kinderen

Babybed

Babybadje

Plastic borden en bestek
Plastic bekers

Kinderstoel

Speelgoed
Kinderboeken
Zwembandjes
Verschoonmatje / luiermatras

Buiten

Nette tuin / balkon

Tuinmeubels

Dekens

BBQ plus toebehoren

Extra's
Spelletjes

Hangmat
Paraplu

Slaapkamer

Nachtlampje

Genoeg ruimte voor kleding

Minstens 5 kleerhangers per gast

Beddengoed
Kussen- en matrasbeschermer
Minimaal één kussen per gast

Badkamer / WC

Toiletpapier

Handzeep
Douchegel en shampoo

Föhn

Minimaal 2 handdoeken per gast
Badmat
Vuilnisbakje

Veiligheidsvoorzieningen
Koolstofmonoxidemelder

Rookmelder

Brandblusapparaat

EHBO-trommel

Overzicht lokale noodnummers

Huisregels
Hoewel de huisregels vermeld worden in de advertenties en de gast hier akkoord mee moet gaan voordat hij kan boeken is het verstandig om deze ook te printen en op tafel te leggen. Het kan namelijk zijn dat alleen de hoofdboeker de huisregels online heeft gelezen en de rest van de gasten niet. Verwoord dit op een vriendelijke manier in een welkomstbrief om de gasten hier attent op te maken.

Instructies
Voor elektronische apparaten zoals de TV, wasmachine, droger, oven of magnetron kan het handig zijn om een handleiding te maken. Geef deze door aan BnB Assistant zodat wij deze kunnen verwerken in de persoonlijke online gids van jouw woning. Als gasten vragen hebben kunnen we ze eenvoudig verwijzen naar deze gids.

Tot slot
Je bent nu zo goed als klaar om je eerste gasten te ontvangen. Om verrassingen te voorkomen raden wij altijd aan je buren in te lichten. Laat weten dat er iemand op de woning komt passen wanneer jij er niet bent. Laat voor de zekerheid onze contactgegevens achter zodat hij of zij contact met ons kan opnemen mocht dat nodig zijn. Je kunt hiervoor gebruik maken van de burenkaartjes van BnB Assistant. Verwelkom je gasten met een kleinigheidje. Denk hierbij aan een flesje wijn, een koud biertje of een pakje stroopwafels of iets dergelijks.
Die 5-sterren review kan je nu niet meer ontgaan!

bottom of page